Leefstijl

Het nieuwe Keuzedieet

Een nieuw dieet dat geen dieet is.

BRAVO! Altijd goed dat de consumentenbond kritisch en helder informatie heeft en deze bundelt. Want de consumentenbond is al 70 jaar onafhankelijk en betrouwbaar, zo staat op hun website te lezen. Toch verbaast het mij dat zij nu met een boekje komen met als titel "Het nieuwe Keuzedieet".

"Met steun van leden zetten we ons dagelijks in voor de verbetering en bescherming van jouw rechten. Dat doen we op allerlei terreinen. Van financiën tot zorg, van elektronica tot privacy en van reizen tot voeding. En als jouw rechten worden bedreigd komen we samen in actie." En daarom dus het boekje om de consument te ondersteunen op het terrein van voeding, denk ik.

Voor wie?

Het is voor iedereen die andere diëten hebben geprobeerd en nog steeds niet slanker zijn geworden. Dat is dan voor héél veel mensen. Er zijn al zoveel hypes geweest die even nieuw zijn en dan weer verdwijnen. Afvallen is en blijft lastig. In de leefstijlcoaching wordt aangegeven dat het gemiddelde resultaat bij een start BMI van 30 ongeveer 5-10% zal zijn. Of dat het slanke ideaal is? Dat betwijfel ik.

Het resultaat naast het gewichtsverlies, dat verschilt van persoon tot persoon, mensen zich fitter voelen. Ook kan een verbetering van de bloeddruk of de bloeduitslagen het effect zijn van een betere leefstijl. Hier word ik alert. Wat biedt Het nieuwe Keuzedieet?

De aanpak

De aanpak van de Consumentenbond is eenvoudig en mooi. Het gaat om het Wanneer-Wat-Hoe! En dat is uitgewerkt met heel veel korte informatie die op een of twee pagina's past. Eenvoudige taal dus voor iedereen toegankelijk. Of hier de claim "Het nieuwe Keuzedieet" helpt je om wél effectief en blijvend af te vallen. Op een ontspannen manier, zonder calorieën te tellen." op zijn plaats is is voor mij nog niet helemaal duidelijk

De items
Ruimte inhoudsopgave

Heel veel informatie

Mooi dat het boekje heel veel informatie bevat en dat het zo helder geschreven is. Wanneer ik de inhoudsopgave bekijk gaat het me duizelen.... Zoveel items. Pffff tellen leert dat het er 139. Dat is wel heel veel. Niet als je dit als 139 kleine stapjes gaat bekijken. 139 stapjes richting je doel. En als je dit ziet als traptreden naar boven, naar de top, dan zijn het echt heel, heel veel treden.

Hoe te beginnen?

De bladzijdes omgeslagen naar de informatie over hoe het boek werkt. Fijn dat er plaatjes zijn, gekleurde vakjes met belangrijke informatie. Ook de illustratie geeft een speelse indruk. Reden genoeg om de komende tijd op mijn blog-pagina items van dit boekje onder de aandacht te brengen. Dit ter ondersteuning van degene die dit boekje aanschaffen om slank te worden, een laatste poging.

Wil jij ondersteuning?

Neem contact met mij op voor een gratis kennismaking om de mogelijkheden in jouw situatie te bespreken. Vraag een gratis gesprek aan!