Leefstijl

Vakantie!

Zomertijd - vakantietijd.

Even weg. Het dagelijks ritme doorbreken door echt even weg te zijn. Te genieten van een andere omgeving. En genieten van wat je doet. Vooraf al de voorpret van het kiezen waarheen te gaan, wat er allemaal mogelijk is. Kortom vakantietijd is een heerlijke tijd om op te laden.

Inpakken

Alles wat je thuis laat is mooi meegenomen, dat staat op mijn omdenk-verjaardagskalender. Wat neem ik nou mee op vakantie? Of eigenlijk wat nemen wij mee op vakantie. Dat zijn 3 koffers, een voor mijn man, een voor mezelf en een voor de sportkleding. We gaan met de auto dus 3 koffers is geen probleem. En het is lekker duidelijk.

Mooi verdeeld

De koffer met mijn spulletjes bevat kleding waarvan ik denk dat ik die wel wil gaan dragen. Gelukkig hoeft mijn vest en regenjas er niet in. Dat maakt dat het alleen om bovenkleding en ondergoed gaat. Zo ook een koffer voor mijn man.

De derde koffer is onze ‘sport’-koffer. Onze fietskleding zit erin, maar ook zwemkleding. En wandelkleding.

Leefstijlgewoontes mee

Lekker vakantie koken
Lekker vakantie koken

Wij hebben in de afgelopen jaren ons voedingspatroon, ons beweegpatroon en slaappatroon veranderd. En ook dat nemen wij mee op vakantie. Hoe? Nou gewoon om het beweegpatroon van thuis mee te nemen hebben we de sportkoffer.

Om ons voedingspatroon mee te nemen, neem ik de lekkere, op de camping makkelijk te maken, recepten mee. En om het de slaapgewoonten mee te nemen, daar hoeft niets extra’s voor mee. De wekker kan uit en het tijdstip van slapen wijkt over het algemeen niet veel af van thuis. Het bed is perfect en alle buitenlucht zorgt dat we slapen als ossen. We komen tot rust.

Saai?

Het lijkt saai misschien? Wij vinden van niet. We koken veel zelf en dat is net zo lekker als thuis, door de meegenomen vakantie-recepten-selectie. Buiten eten, door een mooie omgeving fietsen. We genieten van een kop thee of koffie of nemen een terrasje om onszelf tijdens een fietstochtje te trakteren met een lekkere lunch of drankje. Heerlijk.

En jij?

Wil jij op een prettige manier ook nieuwe eet- en beweeggewoonten meenemen op vakantie? Realiseer dat je keuzes kunt maken. En zorg dat je de dag begint met een gezond ontbijt. Maar vooral: luister naar je lichaam en geniet van het eten én het bewegen.

Je leefstijl updaten

Na je vakantie aan ook je leefstijlpatroon passend maken voor je persoonlijke situatie? Vraag een gratis gesprek aan!