logo

CooL-Coaching op Leefstijl


Leefstijl heeft invloed op je gezondheid en op je ziekte. Door je te laten Coachen op Leefstijl (CooL-programma), leer je wat jij kunt doen in jouw situatie.

Er komen allerlei vragen aan bod zoals:

  • Wat is gezond? En hoe werkt dit voor mij?
  • Hoe maak ik in mijn situatie voor gezondere keuzes en zorg ik dat ik dit ook blijf doen?
  • Wat wil ik bereiken met de gezondere keuzes?

Wanneer meedoen?


Het CooL programma is een leefstijltraject dat volledig vergoed wordt vanuit de basiszorgverzekering. Dit heeft geen invloed op je eigen risico. Deelname is kosteloos als je voldoet als je:

  • 18 jaar of ouder bent
  • overgewicht hebt (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten, slaapapneu of artrose
  • of als je ernstig overgewicht hebt (d.w.z. een BMI van meer dan 30)

Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator van het voedingscentrum gebruiken.

Programma


COOL

Gecombineerde leefstijlinterventie

Het programma duurt 24 maanden (2 jaar). Een basisprogramma in de eerste 8 maanden en een onderhoudsprogramma in de 16 maanden daaraa. In die periode zijn er in de basisprogramma 8 groepsbijeenkomsten en 4 individuele contactmomenten. Tijdens het onderhoudsprogramma zijn er ook 8 groepsbijeenkomsten en 4 contactmomenten.

Aanmelden?


Je huisarts of Praktijkondersteuner kan je doorverwijzen naar een leefstijlcoach in jouw regio. Je kunt ook rechtstreeks een leefstijlcoach met een CooL-licentie benaderen: een overzicht vind je hier. Je hebt dan nog wel een verwijzing van je huisarts nodig. Meer informatie voor de regio Leiden: gezond leven is cool

logo

info@bonstato.eu

2331 BN Leiden

+31 6 400 55 293

Bonstato.eu

© Bonstato
Deze website wordt mogelijk gemaakt door Pointiful.
Alle rechten zijn voorbehouden.