Leefstijl

"Droom en Daad"

De daad bij het woord voegen.

"De daad bij het woord voegen"

Ben je de 40 gepasseerd dan ken je dit spreekwoord waarschijnlijk wel. Het betekent dat je onmiddellijk doet wat je zegt te zullen doen. Ga je in het woordenboek kijken wat DAAD betekent dan staat er: een handeling die je bewust en met een bepaald doel hebt gedaan.

Droom en daad

Dat had ik vroeger in mijn schoolagenda staan op de pagina waarop ik mijn cijfers schreef. Droom en daad, zelfs als wolkje. Geknipt uit een van de twee tijdschriften waarop mijn ouders geabonneerd waren.

Droom

Droom jij wel eens? Een droom, in het woordenboek uitgelegd als 1) gedachten, beelden tijdens slaap, 2) fantastische toekomstbeelden of 3) hersenschim Ik wel. Op mijn puntenlijsten in mijn agenda had ik wel fantastische toekomstbeelden. Ik verlangde ook naar mooie cijfers én ik werkte ervoor.

Nu decennia later merk ik dat droom en daad nog steeds werkt. Belangrijk is dan wel dat het reële fantastische toekomstbeelden zijn, anders worden het hersenschimmen.

Verlangen

Is het verlangen gezond of ongezond? Een ongezond verlangen is voor mij het verlangen om in een paleis te wonen. Niet realistisch. Bovendien zorgt het voor jaloezie.

Boulderen
Boulderen

Gezond verlangen kan je uitdagen. Voor leefstijl bijvoorbeeld, het verlangen om fit te blijven of het verlangen om wat slanker te zijn. Bijvoorbeeld het verlangen om mee te kunnen blijven doen met je kinderen. (foto klimmen)

Leeftijldroom

Wat is jouw leefstijldroom? Jouw droombeeld over je lichaam of manier van leven? Jouw leefstijlverlangen? Probeer dit beeld helder te krijgen. Vervolgens kun je hieruit opmaken wat je echte verlangens zijn. Ook of het een gezonde of ongezond verlangen is? Ofwel kan je dit beeld bereiken of is het iets onmogelijks. Ik nodig je graag uit tot een kennismakingsgesprek om samen met jou te bekijken hoe jouw dromen werkelijkheid kunnen worden.

Droom wordt daad, mooi toekomstbeeld

Vooral niet als een fantastisch toekomstbeeld die je sturen. Jouw dromen als richtingwijzer. Dan pas kan jij jouw droom aan jouw daad gaan voegen. Met leefstijlcoaching begeleid ik je naar jouw leefstijlverlangens waar het gaat om beter slapen, meer ontspannen, anders bewegen en anders eten.