Leefstijl

Druk op de ketel

Hoe gezonde leefstijl in te plannen.

Een gezonde leefstijl is racen tegen de klok. Pfffff…. Elke dag in beweging, verse maaltijden maken, voldoende slapen, aandacht voor ontspanning. Het vraagt stiekem allemaal tijd, soms teveel tijd. Dan wordt het racen tegen de klok. Whaa, hoe doe ik het allemaal….

Gevulde dagen

Mijn dagen zijn gevuld. Gevuld met gezond leven, opstarten van een praktijk leefstijlcoaching, hobbys aandacht voor familie, huishouden, boodschappen. Kortom als ik ’s avonds eindelijk tijd heb om nog wat te lezen of te breien dan heb ik daar geen zin meer in.

En dan...

Dan merk ik dat het overdag toch allemaal energie kost. Dit kan me behoorlijk bezighouden. Want wanneer maak ik dan die trui af, of lees ik dat boek. En ik wil ook mijn veranderde leefstijl goed toepassen. Hoe manage ik het zodat het echt vanzelfsprekend voelt?

Mezelf vragen stellen

Sinds medio 2019 het ik mijn leefstijlroer omgegooid. Dit zorgde voor een drastische koerswijziging. En daar ben ik nog steeds heel blij om. Echter om alles elke dag te doen, voelt soms als een dagtaak. Mijn tactiek in zo’n geval?

Wanneer ik mezelf tegenkom? Dan ga ik vragen stellen aan mezelf. Wat is belangrijk? Wat was ook weer waarom je dit allemaal doet? En wat maakt dat alles elke dag moet gebeuren? Wat past het best?

Breien
Patroon passend maken

Mijn antwoorden

Vragen nodigen uit tot nadenken, tot het geven van een antwoord. En dan merk ik dat ik fit blijven en het resultaat wat ik behaald heb wil handhaven. Dat is waarom ik dit allemaal doe. Alles elke dag? Niet per sé, ik merk wel dat ik dan meer rust heb. Of niet? Nee ook weer niet als het een moeten wordt.

Mijn opolossing

Met het geven van antwoorden merk ik dat aandacht voor bewegen en voeding dagelijks voor mij belangrijk is. Ook mijn slaappatroon is belangrijk; regelmatige bedtijden. Daarnaast ontspanning en mindfulness wissel ik af. Hè, hè dat geeft lucht. De druk is van de ketel. 😊

Relaxter een gezonde leefstijl

Maatwerk om fitter en gezonder je leven te leven. Wil jij dat ook? Neem contact op voor een eerste gesprek over wat er mogelijk is. Vraag een gratis gesprek aan!