Gezonde leefstijl

Gezonde leefstijl de gevolgen

De verborgen gevaren bij een gezonde leefstijl.

Gezondere gewoontes eigen gemaakt en dat voelt voor mij heel goed. het vraagt ook wat inspanningen. Dat het ook gevaarlijk kan zijn heb ik pas aan den lijve ondervonden.

De situatie

Na twee uur fietsen, een mooie activiteit om trots op te zijn, ging ik het eten koken. Lekkere verse groenten en het was een recept dat heel snel klaar was. Daarom had ik nog tijd over om alvast de soep voor de volgende dag op het fornuis te zetten.

Erwtensoep

De lente laat nog wat op zich wachten dus gekozen om nog een keer erwtensoep te maken. De benodigde groenten: Erwten, prei, winterpeen, knolselderij en ui had ik al in huis. De gedroogde erwten konden zo het water in. De rest van de groenten moest ik nog snijden. Mijn koksmes nog even wat scherper gemaakt.

Het 'gevaar' zat in de 'staart'

Het verliep allemaal voorspoedig. Alles was snel in kleine stukjes. Enkel nog de knolselderij. Het mes was scherp dus dat ging ook vlot. Echter het ging mis bij het kontje van de knolselderij. Ik nam een het huidtopje van mijn pink mee. Aiaiai....

Hoe het eindigde

Na een bezoek aan de huisartsenpost en de dag erna een bezoekje bij de huisarts en de chirurg in het ziekenhuis heb ik 4 dagen met mijn pink in een drukverband in een mitella moeten rondlopen. Lastig.

Gelukkig weer aan de beterende hand en lukt het weer om wat actiever te worden. Het fietsen heb ik even aan de kant gezet. Wandelen doe ik nog steeds. En wat voeding betreft, terug naar de zakjes en pakjes omdat het veiliger is?

NEE!

Pineapple with knife
Vlijmscherp

Ik blijf bij de verse groenten en fruit. Wat ik nog wel zal doen in de toekomst is een goede cursus snijden met een koksmes volgen. Dat zal de kans op eenzelfde ongelukje zeker verminderen.

De erwtensoep?

Die is afgemaakt door mijn man en we hebben daar nog heerlijk van kunnen genieten.