Leefstijl

Je kiest toch zeker niet voor een e-bike?

Eenmaal een e-bike? Dan zit je er aan vast.

Onomkeerbaar

Kies je eenmaal voor een e-bike, dan ben je verloren. Met het e-gemak in je schuurtje pak je de fiets waarbij je je spieren echt moet gebruiken, je spierfiets, nooit meer. Een e-bike maakt je lui, en eenmaal lui dan kun je niet meer terug. Je zit vast aan de e-bike.

En heel veel mensen trappen erin. Vorig jaar, 2020, werden er 30% meer e-bikes verkocht dan het jaar daarvoor. Ze waren niet aan te slepen. Voortaan alleen maar fietsen met een draagbare accu die je oplaadt met een stekker.

Gevolg? Je eigen accu raakt verouderd en krijgt steeds minder vermogen. Je spieren raken verslapt en je bent eerder moe.

En toch?

Doordat ik op mijn tochtjes zoveel e-bikers tegen ben gekomen, ben ik ook een praatje met enkelen van hen gaan maken. Toen merkte ik dat een e-bike DE oplossing kan zijn voor het probleem waarbij spierfietsen niet meer lukt. Zo vertelde een man mij heel trots dat hij weer kan fietsen. Een speciaal aangepaste en elektrische fiets bracht hierbij de oplossing. Briljant. Je zag ze beiden stralen terwijl hij dit vertelden.

Zweten

En een andere ervaring had ik met het meefietsen met een e-biker. Zij zat te zweten op de fiets. Haar ondersteuning was ECO. Dat is de lichtste stand van ondersteuning en moet je meetrappen. Zij probeerde echt zo min mogelijk ondersteuning in te schakelen. Het gevolg was een natte rug. Zij stimuleerde zo toch haar eigen accu en haar spieren. In haar geval bracht de e-bike ook het genot dat zij samen met haar man kon genieten van een heerlijk rondje fietsen.

Met ondersteuning

Met een e-bike heb je ondersteuning op maat zo heb ik gemerkt. Het effect hiervan was samen genieten van buiten, echt inspannen naar eigen kunnen. Als jij kiest voor een e-bike dan hoop ik dat deze keuze je mogelijkheden vergroot. Spierkracht inzetten naar eigen kunnen. Meedoen en samen buiten genieten. Dit maakt je sterker, ontspannen en mentaal krachtiger.

Fietsend op mijn spierfiets geniet ik van de inspanning, het buiten zijn en de ontspanning die dit geeft. Dat gun ik iedereen. Dat staat als een paal boven water. Kies jij voor een e-bike voor het samen, een inspanning op maat of het weer kunnen meefietsen? Dan heb je mijn leefstijlcoachzegen. Want een e-bike geeft je de wind in jouw rug die je nodig hebt.