In beweging

Leefstijl verandering - Mijn tweede stap

Op mijn pad om mijn leefstijl te verbeteren heb ik ook gekozen om meer te gaan bewegen. Fietsen deed ik al, vooral op vakantie en sinds januari 2019 ook binnenshuis met een smarttrainer. Hierover een andere keer meer.

Vitality Club

Sinds november 2017 wordt er elke ochtend tussen 9-10 gesport door ouderen op het voetbalveldje dichtbij mijn huis. Elke donderdag, als ik naar de markt liep kam ik er langs. En steeds kwam de gedachte: "Eigenlijk.....".

Vitality Club
Vitality Club

Mijn keuze

Mijn keuze om aan de Vitality Club mee te gaan doen heb ik genomen ongeveer een maand na mijn keuze om anders te gaan eten. Om mezelf niet te hoge doelen te stellen koos ik ervoor om eenmaal per week mee te sporten.

Spelen

Dit sporten voelde als spelen. Heerlijk om zo een uurtje buiten te sporten. En de inspanning kon ik op mijn eigen niveau doen. Vaak is dat dan met spierpijn als beloning, haha. Circuitjes, krachtoefeningen, intervalletjes of een balspel het komt allemaal aan bod. En... het was tijdens het sporten ook heel gezellig. Kortom ik was blij dat ik de stap gezet heb om mezelf erbij aan te sluiten.

Dagelijks wandelingetje

Naast het sporten bij de Vitality Club, eenmaal per week wilde ik ook dagelijks een wandelingetje maken. Dat voornemen was te hoog gegrepen. Dagelijks lukte me niet. Ik ben wel veel meer gaan wandelen, en vond het heel goed als ik een ommetje had gemaakt. Gewoon ook omdat ik dan beter mijn dagelijkse 10.000 stappen kon halen. Ook dit is heel belangrijk, jezelf niet afkraken omdat iets niet lukt. Geef jezelf complimenten om wat wel lukt. Ik zie het als leermomenten, ik leer op deze manier wat ik kan volhouden. En het lukt nog steeds. momenteel vooral ook omdat ik me uitgedaagd voel door de ommetjes-app van de hersenstichting.