Leefstijl verandering

Leefstijl verandering - Overvallen

soms zijn er moeilijke situaties of periodes.

Snelle genezing

Mijn pink is snel genezen, er komt nu een mooi litteken en het is niet meer voor te stellen hoe het is geweest. Dat is ook een voordeel van een gezonde leefwijze, wonden genezen sneller.

Drukke weken

Het snij-ongeluk vroeg eerst verplichte rust. Dit werd gevolgd door toenemende spanning voor het behalen van deadlines. Dit ging om het inleveren van opdrachten en voorbereiden op een eindtoets voor de opleiding tot leefstijlcoach.

Stress

De uitwerking van die stress was heel duidelijk. Ik ging wat slechter slapen. Overdag had ik sterk de behoefte aan wat extra’s. Nu heb ik gezonde voeding in huis, dus dan gaat het om een kommetje yoghurt, of extra tomaatjes, of een extra stukje fruit. Zo sterk zijn dus oude gewoonten, zodra ik uit mijn ritme raak val ik terug.

De oplossing, voor mij

Inzicht door schrijven
Inzicht door schrijven

Allereerst stilstaan bij wat er gebeurde. En dat doe ik door te schrijven. Als schrijvend stel ik mezelf de vragen over wat er gebeurt en hoe dat voelt. En al schrijvend komt er bij mij dan ook rust. Deels omdat er een soortement van acceptatie ontstaat. Het is nu zoals het nu is. Goed dat ik het opmerk; ik geef mezelf dus ook een compliment.

Terug in het ritme

En dat compliment, de acceptatie en de rust helpen me om te relativeren. Lukt het nu niet, dan is er altijd nog de herkansing. En... ik heb dagelijks de tijd genomen om een ommetje te lopen. En wat het eten tussendoor betreft, heb ik wat regels voor mezelf opgesteld. Dat werkt bij mij ook heel goed. Vooral als ik dat doe in combinatie met even pas op de plaats als ik trek krijg.

En jij?

Heb jij ook al een gezondere leefstijl en heb je terugval, of wil je een gezondere leefstijl aanleren? Ik heb ruimte om te coachen hierop. Meld je aan voor een vrijblijvend online kennismakingsgesprekje.