Leefstijl verandering

Leefstijlverandering - De vlag uit

Vier je successen.

Vandaag hangt de vlag uit bij velen. In de meeste gevallen omdat het koningsdag is, bij mij omdat mijn dochter jarig is. Er kunnen ook andere redenen zijn om de vlag uit te hangen.

Successen

In de opleiding tot leefstijlcoach wordt al in een van de eerst lessen geleerd dat successen gevierd dienen te worden. Maak een viermomentje van elke succesvolle stap die gehaald wordt.

Tussentijds vieren

Weten dat het belangrijk is om te vieren als een doel bereikt is. Hoe klein het doel is, het is gelukt. Door daar aandacht aan te geven krijg je een trots gevoel. Trots op jezelf en trots op wat er is bereikt, nu op dit moment, ook al zijn er nog veel stappen te nemen.

Hoe gepast vieren?

Maar… hoe vier je nou de tussentijdse successen? Niet op de oude bourgondische manier met een gebakje of lekker flesje wijn, toch? Hoe doe jij dat? Ik kies daar niet meer voor.

Meestal geef ik mezelf een dikke duim bij de stapjes die ik bereik of bij een keuze die ik maak. Dat motiveert mij.

Dikke duim
Goed zo

De vlag uit

Ik doe dat eigenlijk te weinig, stil staan bij wat ik bereik. Ook ik sta te weinig stil bij wat er goed gaat, wat succesvol is. Mooi moment, nu de vlag uit hangt dat toch eens te realiseren en meteen ook een mooi doel om snel een viermomentje in te passen omdat het zo goed gaat.

Dankbaar en trots

Deze woorden worden vaak in speeches gebruikt op bijzondere momenten. Geef jezelf af en toe een speech omdat je al zoveel bereikt hebt. In feit gaat het om complimenten geven aan jezelf. Over jezelf complimenten geven een andere keer meer.