Leefstijl

Pure me-time

Met chocolade.

Nationale dag voor jezelf, in 2018 voor het eerst..... in het leven geroepen door Hands Off My Chocolate. Erg hè. Eigenlijk een promotie om chocolade te eten. Nu doe ik dat ook wel, genieten van een stukje puur bij de koffie. Vandaag en ook heel veel andere dagen. De nationale dag voor jezelf zet mij wel aan het schrijven.

Tijd voor jezelf?

Heb jij wel eens tijd voor jezelf? Wat is dat eigenlijk, tijd voor jezelf? Voor mij is het mezelf op een positieve manier voeden. Zeker niet volproppen. Ik bedoel dat doen wat energie geeft. Dat wat maakt dat ik me beter voel. En dat kan heel divers zijn: kopje koffie en stukje puur, of een ommetje in de frisse buitenlucht, beeldbellen met een vriendin. Maar ook een momentje met een boek, of met een haakwerkje. Zelfs als ik oppas op mijn kleinkind, voelt dat als tijd voor mezelf.

Gun je de tijd

Dat ik mezelf die tijd gun is denk ik de overeenkomst tussen al die verschillende momentjes. De oplaadmomentjes die meteen ook maken dat ik voel dat ik leef. Daar sta ik steeds vaker bij stil. Zo heb ik ooit, het zal al wel 43 jaar geleden zijn, een poster gekocht:

Gun je de tijd
Gun je de tijd

Deze poster heb ik ingelijst en gaat al mijn leven lang met mij mee. Schitterend toch?!

Tijd voor jezelf

Is aandacht hebben voor jezelf nu. En als je de tekst op de poster leest kan dat al op heel eenvoudige wijze. Het enige wat je hebt te doen is jezelf de tijd gunnen. En het kan al door tijd te nemen om even te glimlachen.

In de dagelijkse praktijk

Makkelijker geschreven dan gedaan. Alle coronaregels worden versoepeld en alles wordt weer drukker. Me-time wordt dan weer wat buiten de aandacht geschoven. Toch hoeft het niet moeilijk te zijn om je me-time momentje te nemen:

  • Sta eens even stil en let dan op je ademhaling.
  • Let bewust op wat je eet en drinkt.
  • Luister naar muziek, het helpt je ontspannen, vooral rustige muziek.
  • Maak overdag een wandelingetje of fietstochtje, bijvoorbeeld tijdens de lunch.

Dit zijn allemaal aspecten die ook bij het leefstijlcoachen in beeld komen.

Wil jij meer weten over leefstijlcoaching en me-time?

Vraag een gratis gesprek aan!