Leefstijl

Stijl van leven en werken

Wat is jouw stijl?

Als je de vraag gesteld wordt jouw stijl in een moodboard te laten zien, wat komt er dan op dat moodboard tevoorschijn?

Op zondagavond in de uitzending "weer verliefd op je huis", krijgen de bewoners altijd een aantal tijdschriften en een plaat met de opdracht: "Maak je eigen moodboard". Dit gaat dat over de inrichting van hun huis. en met zo'n moodboard komt dan, als het goed is, je stijl naar voren.

Waar te beginnen?

En waar begin je dan? Eigenlijk geeft Kees van Tol, de presentator, meestal aan om vooral met niemand rekening te houden. Een belangrijke tip, blijf dichtbij jezelf. Maak een moodboard dat alleen van jou is. Een moodboard hoe het huis er volgens jou uit zou moeten zien.

Stel

Stel dat je een moodboard zou maken van jezelf? Gewoon vanuit het binnenste van jezelf. Een moodboard van wie jij bent met wat jij belangrijk vindt. Wat gaat er dan tevoorschijn komen als resultaat? Heb je daar al wel eens over nagedacht?

Vragen

Wanneer je er voor gaat zitten, ik heb dat wel eens gedaan, dan komen er vragen in je op. Onderwijl bladerde ik de tijdschriften door en langzamerhand knipte ik allerlei plaatjes uit die mij opvielen. Ook al wist ik nog niet wat ik er mee zou moeten, de plaatjes kwamen op een stapel. In mijn hoofd kwamen allerlei vragen op. Ik merkte dat ik keek naar symbolen, lette op kleur en uitstraling. Als jij door een tijdschrift bladert, welke plaatjes haal jij eruit voor de moodboard over jezelf?

Ontdekkingen

Wat zullen je ontdekkingen zijn? Je gaat het merken. Het resultaat van mijn moodboard gemaakt over wie ik ben en wat ik doe was verrassend.

Moodboard Hannie
Moodboard

Dit moodboard is enkele jaren geleden gemaakt, en zou ik zo weer kunnen maken op de vraag wat belangrijk is in mijn werk. De ontwerper van mijn logo heeft dit gebruikt als inspiratie. Nog steeds kan ik met plezier naar het moodboard kijken en ontdekken dat het klopt. Flexibel als een zeilboot, afstemmend op de omstandigheden. Vooruit komen ook al gaat het zigzaggend tegen wind in. Opgewektheid, veerkracht en het willen groeien en het laten groeien. Ruimte zie ik er ook in, ik heb immers niet alles volgeplakt. Kortom heerlijk om even naar te kijken.

Wat is jouw stijl?

Mijn moodboard zegt iets over mij, over mijn stijl. Hoe ik in het leven sta en hoe ik werk. In het coachen komt dat terug. Meebewegen met mijn klant, de ruimte laten en de ander laten ontdekken wat zijn stijl is. Zijn levensstijl. We hebben uiteindelijk allemaal een eigen levensstijl. Belangrijk om te ontdekken hoe je eigen stijl is, de stijl die je het best past.