Leefstijl

Wat eten we vanavond?

Oftewel, wat en hoe kies jij?

Elke dag zoveel keuzes, hoe kies jij?

Vanochtend had ik een mooi gesprek. In dat gesprek, we hadden elkaar nooit echt zo gesproken, vertelde ik wat ik doe voor werk. Wat ik gedaan heb, maar vooral wat ik ga doen nu ik mijn leefstijlcoachopleiding heb afgerond.

Leefstijlcoaching - vitaliteit

Zowel leefstijlcoaching of alles wat over vitaliteit gaat, zo gaf zij aan, dat wordt maar te pas en te onpas gebruikt. Het zegt niets meer, althans haar zei het eigenlijk niets meer. Sterker nog zij gebruikte het woord allergie.

Leefstijl - fitheid

Leefstijlcoaching wordt bijna altijd gekoppeld aan gezond moeten eten, heel veel niet mogen. Vitaliteit roept bijna altijd het gevoel op moeten sporten. Je zou je bijna schuldig gaan voelen als je er geen gehoor aan geeft. Toch?

Overtuigen

Ook is de verwachting dat een leefstijlcoach je gaat overtuigen wat goed voor je is. Helaas, zo werkt het niet. Tenminste bij mij werkt het zo niet. Toen ik haar uitlegde wat ik belangrijk vind als leefstijlcoach gebruikte ik het woord kiezen heel vaak. Zo vaak dat zij een oh .... maar dan ben jij een keuzecoach.

Plantjes kiezen
Welk plantje kies jij, als je er een mag kiezen?

Welke vind je leuk?

Hierboven een fotootje waarop 3 plantjes staan. Welke kies jij? Hoe kies jij, dus wat maakt dat jij je keuze kunt maken? Er staan nu geen prijsjes bij, maar als dat zou zijn, zou je daar op letten? Of let je vooral op grootte, zou je gaan voor gemak? Hoe kies jij jouw plantje?

Kiezen

Kiezen, is inderdaad een werkwoord dat ik heel vaak gebruik. Ook wanneer mensen weten dat ik zelf twee jaar geleden het roer heb omgegooid wat betreft leefstijl. Als mij iets te eten wordt aangeboden en ik weiger vriendelijk, dan is steevast de reactie: “O ja, jij mag dat niet hè?” Mijn reactie daarop is ook altijd hetzelfde: “Ik mag alles, alleen ik kies er nu niet voor.”

Oftewel, wat kies jij?

Wat jij kiest dat bepaal jij. Als jij weet wat je wilt, of wat belangrijk is, weet jij dan wat maakt dat jij je keuze kunt bepalen? Met keuzecoaching krijg je inzicht in hoe jij kiest en wat je zelf wilt kiezen!! Meer weten? Neem gerust contact met mij op.