Leefstijl

Wat krijg ik vandaag op mijn bord?

Hoe ik mijn bordje vul.

Elke dag komt het eten weer aan bod. Elke dag nadenken over wat te eten. Even een snelle hap? Zeker niet! Frietjes, Pizza, Kebab, Kwalitaria, Kippie, Snackbar, Sushi ik heb het allemaal in de buurt, op loopafstand. Helaas voor hen, mij zien ze niet in hun zaak. Ik doe bijna dagelijks mijn boodschappen bij de AP of bij Dirk.

Wat voor mij belangrijk is bij de keuze wat te eten zijn 3 aspecten:

  1. Lekker makkelijk
  2. Zoveel mogelijk vers, onbewerkt
  3. Gevarieerd

Lekker makkelijk

Dat is niet moeilijk en genieten. Ik heb een scala aan recepten al verzameld uit diverse kookboeken. Favoriet bij mij zijn de boeken van Karine Hoenderdos en Hanno Pijl. In de afgelopen twee jaar dat ik de boeken verzameld heb probeer ik regelmatig recepten uit. Degene die makkelijk zijn om te maken en goedgekeurd die komen in mijn verzameling. Makkelijk wil niet altijd zeggen dat het weinig tijd kost. Het lekker genieten zorgt ervoor dat de tijdsinspanning de moeite waard is.

Zoveel mogelijk vers of onbewerkt

Dagelijkse boodschappen zomer
Dagelijkse zomerboodschappen

Als ik boodschappen doe, wordt mijn kar meest gevuld op de versafdeling. Ik weet aan het begin van de week wel een beetje wat er in de aanbieding is, of in de bonus en dat neem ik mee bij mijn keuze.

Het lukt niet altijd, maar meestal heb ik wel een recept waarbij ik minimaal een ingrediënt vanuit de aanbieding heb.

Gevarieerd

Door in de juiste porties te kopen en te koken. Nu de kinderen uit huis zijn is dat makkelijker dan toen ze nog thuis woonden. Elke dag dus verse groenten en soms extra porties die ik invries voor het geval dat.

En dat lege bord?

Sla wrap aangepast
Sla wrap - lekker gemakkelijk

Een lekkere Slawrap. Een recept uit het Voedselzandloper kookboek van Pauline Weuring. Dit boek heb ik ooit aangeschaft in 2013. Er staan meer lekkere recepten in. Als je het wilt aanschaffen, tegenwoordig voor nog geen 10 euro te koop.

Gratis gesprek

Om te leren om ook gezond, lekker en makkelijker je bord te vullen, neem contact op om met mij in gesprek te gaan en de mogelijkheden van coaching te bekijken. Vraag een gratis gesprek aan!