logo

Als het je blij maakt, doe het. Als het je niet blij maakt doe het niet. Dat is mijn motto in de coaching op leefstijl.

Ongemakken

Vanaf mijn 45ste ben ik wisselend met het aanpassen van voeding en bewegen bezig geweest. Gewoon omdat ik niet zwaarder wilde worden en toch ook wel fit wilde blijven, ondanks het ouder worden.

Mijn topervaring

Ik was 55 toen ik werd uitgedaagd om samen met de kinderen de Mont Ventoux op te fietsen. Het was zweten, genieten van het uitzicht, wind tegen, doorzetten. Het gebeurde allemaal onderweg naar de top, naar het succes. Het was mijn gevecht. Elke moeizame en zware duw van mijn voet op de trapper bracht mij dichterbij de top. De aanmoediging van mijn gezin, de studentenhaver en het water hielpen enorm. Het voelde als een grote overwinning dat ik op eigen kracht de top bereikte.

Leefstijlaanpassingen

Met leefstijl aanpassen lijkt het soms ook moeizaam te gaan om gezond te eten of meer te bewegen, alsof je een berg op gaat. Toch, stilstaan om er vervolgens weer vol in te gaan helpt, zeker als je wordt aangemoedigd. Trapje voor trapje dichter bij je doel.

Jouw klim

De top voor je zien, weten wat je wilt bereiken dat is belangrijk. Die reis kan inspannend zijn, soms zelfs uitputtend. Jij bent het die het zelf moet doen. Maar… stapje voor stapje, trapje voor trapje, met voldoende proviand, goed materiaal en goed gezelschap lukt het jou om je top te halen.

Leefstijlcoaching

Zelf heb ik al jarenlang ervaring met online zelfzorgprogramma's die worden ingezet bij chronische aandoeningen. Hierdoor ben ik ook al sinds 2006 zelf bewust en actief mijn voeding, bewegen en slapen aan het bijhouden. En met succes; ik voel me vitaal en in mijn kracht. Dat succes werd nog sterker door het volgen van de opleiding tot Leefstijlcoach.

Tijdens die opleiding heb ik kunnen ervaren dat kiezen voor datgene wat bij mij werkt heel succesvol is. Het zorgt ervoor dat ik op gewicht blijf, lekker in mijn vel zit en hierdoor meer geniet van het leven. Dat resultaat heb ik nu inmiddels al bijna vier jaar. Gewoon omdat ik er lol in heb en blij wordt door wat het bij mij doet. Dat wens ik een ander ook toe. Vandaar dat ik ben gestart met Leefstijlcoaching.

Veranderen én volhouden

Coachen op gezond en actief gedrag vraagt om inzicht. Met inzicht is het beter mogelijk om keuzes te maken die passend zijn. Dat zijn over het algemeen keuzes die rust én energie geven.
Het is mij gelukt om stapsgewijs mijn leefstijl aan te passen en vol te houden. Dat is vooral omdat het past binnen mijn eigen situatie en ik geniet ervan. Dan wordt het volhouden ook een vanzelfsprekendheid.

Visie en missie


  • Met mijn werkzaamheden binnen Bonstato wil ik een bijdrage leveren aan het welzijn en kwaliteit van leven bij mensen die zo gezond mogelijk willen blijven.
  • Dit doe ik al door bij te dragen aan de ontwikkeling van goede ondersteunende eHealth applicatie.
  • Sinds april 2021 ben ik leefstijlcoach en kan ik coachen naar een gezondere leefstijl en betere kwaliteit van leven bij:
    • ieder met overgewicht;
    • vrouwen die worstelen met de overgang.

Gecertificeerd

Ssinds eind augustus 2021 biedt ik de Gecombineerde Leefstijlinterventie, CooL aan. CooL staat voor Coaching op Leefstijl.
Het is een 24 maanden durend programma dat is opgenomen in de basiszorgverzekering.

Mijn manier van werken


Mijn manier van werken.

Wil jij ook gezond en actief blijven of worden? Als leefstijlcoach bied ik je de mogelijkheid om je te laten ervaren wat bij je past. Dan kan jij keuzes maken om met een goed gevoel de tweede helft van je leven tegemoet te gaan.
Met leefstijl aanpassen lijkt het soms moeizaam te gaan om gezond te eten of meer te bewegen, alsof je een berg op gaat. Toch, stilstaan om er vervolgens weer vol in te gaan helpt, zeker als je wordt aangemoedigd. Trapje voor trapje dichter bij je doel.
De top voor je zien, weten wat je wilt bereiken dat is belangrijk. Die reis kan inspannend zijn, soms zelfs uitputtend. Want jij bent het die het zelf moet doen. Maar… stapje voor stapje, trapje voor trapje, met voldoende proviand, goed materiaal en goed gezelschap lukt het jou om je top te halen. Ik ga graag met je mee.

BLCN

Als leefstijlcoach ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland. Tevens sta ik ingeschreven in het register van Leefstijlcoaches.